Joris Cools Fotografie

Hey, ik ben Joris!

“The whole point of taking pictures is so that you don’t have to explain things with words” zei Elliott Erwitt ooit. Of hij had het zelf van iemand gepikt, dat kan ook.
Het is in elk geval wel iets wat voor mij van toepassing is, woorden zijn iets minder mijn ding dan beelden.
Daar kwam ik helemaal achter toen ik er altijd vandoor ging met de camera van mijn vriendin. Wachten op elkaar om een foto te kunnen nemen, bevordert de creativiteit niet. Bij gevolg kocht ik mijn eigen toestel. Wat dat allemaal teweeg bracht, kan je hier lezen en bekijken.

Het begon met een beetje te experimenteren met foto’s van de mensen in mijn nabije omgeving. Ik probeer in mijn werk een stille getuige te zijn van wat er zich rond mij afspeelt. Van uitbundige feesten tot kleine intense momenten.
En alles ertussen.
En alles daarbuiten.

Ik ben in elk geval heel blij dat jij ondertussen al tot hier bent geraakt. Neem gerust je tijd om wat rond te hangen op mijn site. En stuur me zeker een mailtje wanneer je vragen hebt of wanneer je eens wil afspreken om een koffietje te gaan drinken. Een kleine deugd die ik zelden afsla.

Tot hier de woorden.

Joris

wist-je-datjes

Leen, Leon & Thor…

…mijn vriendin en onze twee kinderen zijn. Je komt ze wel eens tegen op mijn foto’s en als je langskomt dan loop je ze vast tegen het lijf. Tenzij de twee jongsten al in bed liggen (en dan nog).

Ik super graag snoepjes eet…

… en veel meer valt daar niet aan toe te voegen. Zet een pot in mijn buurt en ik ben verloren. Of de snoeppot is verloren, het hangt er van af hoe je het bekijkt.

Ik ook nog andere verslaving heb…

…naast fotograferen. Ik luister ontzettend graag en veel naar muziek. Vroeger kroop ik nog regelmatig achter de draaitafels en soms durft dat nog eens te gebeuren. Geen betere ontspanning voor mij.

Ik net een moto heb gekocht…

…en neen, dat is geen midlife crisis :)

Ik graag koffie drink!

Ja dat wist je al! Zwart met één suikertje. Dat wist je nog niet. Laat maar weten wanneer je kan!

Jorizz Fotografie